Lecsó

MENÜ
  • 60 dkg paradicsom
  • 1 kg lecsópaprika
  • 3 csipet só (nagy)
  • 0.5 kk fekete bors (őrölt)
  • 1 ek fűszerpaprika (lapos)
  • 2 kis db vöröshagyma (nagyobb)
  • 3 ek napraforgóolaj 

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot pedig negyedekre szeleteljük.
  3. A hagymát (magas lángon) az olajon aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát.
  4. Amikor a paprika összeesett, és végre lett egy kis hely a fazékban (az sem hátrány, ha a hagyma mintájára a paprikát is odakapatjuk picit, ezért nem mérsékeltük a lángot), hozzáadjuk a paradicsomot is, majd sózzuk, borsozzuk, és egy pillanatra lehúzzuk a tűzről, hogy hozzáadhassuk a pirospaprikát.
  5. Jól megkeverjük a lecsót, majd lefedjük, és közepes lángon addig pároljuk, amíg a paradicsomok szét nem főttek.
  6. Ha sűrűbben szeretnénk készíteni, akkor az utolsó 15 percben levesszük róla a fedőt. 

Jó étvágyat!

 
Asztali nézet